Valtterin valmentaja Timo Koljonen ei säästele sanojaan!

2.2.2020

Timo ja Valtteri & SM kulta vuonna 2020 (kuva Susanna Lehtojärvi)

Valmennussuhde Valtterin kanssa alkoi 2008 ja sen jälkeen yhdessä vietettyjä tunteja on tuhansia. Hän on ihannevalmennettava, joka on aina hyvällä tuulella, erittäin motivoitunut ja antaa aina kaikkensa. Projekti on ollut pitkä ja matkaa on tehty rakentaen lajiin tarvittavia edellytyksiä pala kerrallaan. Vahvuutena on aina ollut hyvä fyysinen pohja ja iso intohimo kehittyä. Muutaman viime vuoden satsaus puolustuspeliin ja pelikäsityksen kehittämiseen loksahtivat kerralla kohdalleen näissä kisoissa.

Suorittaminen koko kisojen ajan oli määrätietoisen itsevarmaa, rauhallista ja myös voitontahtoista. Kaukainen unelma ja haave oli yllättäen käden ulottuvilla ja sitä Valtteri ei jättänyt käyttämättä. Monille hämmästykseksi hän ei lähtenyt ryntäilemään ja hyökkäämään päättömästi, vaan noudatti ennalta sovittua pelisuunnitelmaa jokaisessa matsissa. Kisoissa kaatui kuitenkin kolme korkeammalla olevaa pelaajaa, joten voitto oli todellakin ansaittu. 

Voiton arvoa nostaa kovien harjoitusvastustajien puuttuminen täältä Turun seudulta ja sitä kautta harjoittelua on jouduttu muokkaamaan eri tavoin. Iso kiitos tästä saavutuksesta kuuluu ehdottomasti näille pelaajille, jotka ovat sparranneet Valtteria päivästä toiseen. Erityiskiitokset Valtterin pitkäaikaiselle nelinpeliparille ja treenikaverille Lehtimäen Jesselle, jolle tästä mestaruudesta kuuluu kunnon siivu.

Valmentajana olen erittäin kiitollinen, että olen saanut olla tekemisissä näin hienoa ihmisen ja ennen kaikkea mahtavan pelaajan kanssa.

--

Timo ”Tinke” Koljonen