2020-02-02 Lehdistötiedote

(Kuva: SSuL #smsulkaa)

Kaarinalainen Valtteri Nieminen sulkapallon Suomen mestariksi

Kaarinalaisen Sulkapalloseura Clearin Valtteri Nieminen voitti lauantaina sulkapallon kaksinpelin Suomen mestaruuden huikean kolmieräisen finaalitrillerin jälkeen. Vantaan Energia-Areenalla pelatussa SM-loppuottelussa kaatui Paraisten Badmintonin Iikka Heino numeroin 21-9 18-21 21-17. Voitto oli historiallinen, koska se oli ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolella harjoitelleen pelaajan SM-kulta sulkapallossa.

- Aivan älytön fiilis! En olisi ikinä arvannut et pystyn jo tänä vuonna voittamaan tämän. Jostain mä kaivoin ton unelmapelin. Flow alkoi eilen ja se jatkui tänään, sen takia tuli voitto.

Kerttulin urheilulukiosta 2016 kirjoittanut Turun yliopiston lääketieteenopiskelija on aina onnistunut yhdistämään huippu-urheilun ja opiskelun.

- Lukiovuodet olivat rankkoja, kun määrää tuli tehtyä paljon. Viimeisten parin vuoden aikana palaset ovat vasta alkaneet loksahdella paikoilleen sulkapallossa, kun aloitin opinnot yliopistossa.

Valtterin valmentajana vuodesta 2008 toiminut Timo Koljonen ylisti valmennettavaansa.

- Hän on ihannevalmennettava, joka on aina hyvällä tuulella, erittäin motivoitunut ja antaa aina kaikkensa. Vahvuutena on aina ollut hyvä fyysinen pohja ja iso intohimo kehittyä.

- Muutaman viime vuoden satsaus puolustuspeliin ja pelikäsityksen kehittämiseen loksahtivat kerralla kohdalleen näissä kisoissa.

Urheilu-uran jatkosta Valtterilla on selvät suunnitelmat.

- Urani tavoitteena on ollut voittaa SM-kultaa, mutta on myönnettävä, että se tuli kyllä pikkuisen puskista tällä kertaa. Sulkapalloa jatketaan edelleen entistä nälkäisempänä!


---

Lisätietoja: Mika Valkonen (050-5704474)