Ottelun kulku

Kuuntele kuulutuksia, kun otteluaikasi lähestyy. Kuulutuksessa kerrotaan pelaajien nimet, sekä kenttä, jolla pelataan.

Ota mukaasi maila, sulkia, juomapullo ja tarvittaessa hikipyyhe.

Mikäli ottelussa ei ole pisteennäyttäjää, hae ottelukortti kilpailujärjestäjän pöydältä. HUOM! Pisteennäyttäjä ei ole tuomari, vaan näyttää ainoastaan pisteitä.

Pelaajat tuomitsevat itse oman kenttäpuolensa rajat. Kiistatilanteessa pelataan LET-pallo (pallo pelataan uudestaan). Mikäli kiistatilanne ei ratkea, voi pelaaja aina pyytää toimitsijapöydältä ylituomarin apua.

Ennen ottelua pelaajat voivat pallotella n. 2 min. Kokeneemmat pelaajat testaavat myös sulkien nopeuden.

Ottelua aloitettaessa suoritetaan arvonta lyömällä sulka ylös. Pudonneen sulan korkin suunta osoittaa, kumpi pelaajista voitti arvonnan. Arvonnan voittaja saa valita joko syötön/vastaanoton tai kenttäpuolen. Arvonnan hävinnyt pelaaja valitsee jäljelle jäävän vaihtoehdon.

Johdossa olevan pelaajan saadessa 11. pisteen pidetään 1 minuutin tauko, jolloin voi hörpätä juotavaa ja keskustella valmentajan kanssa. Erätauon pituus on 2 minuuttia ja silloin vaihdetaan myös kenttäpuolia. Kolmannessa erässä vaihdetaan kenttäpuolia myös 11 pisteessä.

Erät pelataan 21 pisteeseen, kahden pisteen erolla. Erä päättyy kuitenkin viimeistään 30 pisteeseen. Otteluvoittoon tarvitaan kaksi erävoittoa. Kysy valmentajilta tarkempaa tietoa säännöistä, tai tutustu niihin Sulkapalloliiton sivuilla.

Mikäli ottelussa ei ole pisteennäyttäjää, kannattaa syöttäjän aina ääneen kertoa pistetilanne, jotta vältytään erimielisyyksiltä (syöttäjän pisteet ilmoitetaan ensin).

Ottelukortti palautetaan välittömästi ottelun jälkeen toimitsijapöydälle.

Lounasulan kilpailuissa aikuiset pisteennäyttäjät voivat tarvittaessa ohjata nuorimpia pelaajia, esim. opastamalla oikeaan syöttöruutuun ym. perusasioita.